Разкажи ми „Триказка”

0

Трима играчи и една стратегия – да надиграеш играта. Това предлага новата родна бордова игра „Триказка”. Тя е първият амбициозен, но и добре обмислен и изпипан проект на издателството и прохождаща компания Boarderia. В „Изотопия” си поиграхме на „Триказка” с двама от създателите й – гейм дизайнера Христо Йорданов и арт директора Михаил Топалов.

„Играта е почти обратното на „Монополи”. Персонажите развиват своите добродетели и се изправят срещу high-tech бъдеще. Заимствали сме от български фолклорни приказки, от тракийската история и хроники, от източници, от които сме придобили представа за траките. Това сме интегрирали в нашата игра, в която всички заедно се впускат в приключение, за да спасят бъдещия свят”, разказва Христо.

До идейната смесица между минало и бъдеще се стигна постепенно, добавя Мишо. В началото всичко било коренно различно – тематиката, видът на играта и т. н. Преминават през различни митове и през Средновековието, за да стигнат до сегашния вариант.

В „Триказка” героите, с които можем да играем, са 7 в обикновеното издание и 12 в луксозното. Това са Малкият брат, Царицата на живата вода, Сребърният елен, Неродена мома, Слънце и Месец, Сляпата девойка, Крали Марко, Педя човек – лакът брада, Вампирова булка, Жар птица, Момъкът със звезда на челото и Свещеният скарабей.

Category: asked August 4, 2022

1 Answer

0
Ако искате да печелите пасивни допълнителни доходи, препоръчвам ви да отидете на igri-rotativki.online и да научите много за платформата на играта за печелене на пари. Там можете да научите не само как да се регистрирате, но и как да печелите лесно и да получавате приятни бонуси.