За любовта чрез онлайн игрите и как ни влияе комуникацията по интернет

0

Емилиана е само на 16 години от София. Вече си има приятел. От Дания. Запознали се онлайн. През игра, която Емилиана играе с това, което тя определя като „най-добрите ми приятели“ в интернет.

„Ние се познаваме от една година. Много внимавах да не е голям, видеочатове си правим. Уверена съм, че това е той. На живо не съм го виждала“, това сподели тя в предаването „Хоризонт до обед“.

Приятелят ѝ е на 15 години и не може да пътува до България.

„Но има това желание“, смята Емилиана.

Тя е от поколението, което условно изследователите наричат Z. Поколението, което не познава света без интернет.

„По характер се влюбих в него и много ми харесва. И не ми пука особено как изглежда. Характерът си е характер и по интернет, и на живо. Според мен тепърва хората ще започват в интернет да се запознават много повече, да откриват много повече връзки. Въпреки че все още не е най-безопасното място“.

„Има и хора, които наистина са добри, с които наистина можеш да си паснеш и да си станете страхотни приятели. Аз като си комуникирам всеки ден с тях, правя така, че дълго да си говорим и да се опознаем колкото е възможно най-много, за да добием представа един за друг. Да си се доверяваме, да си говорим, да изградим приятелство“, споделя още тийнейджърката.

„Сега започваме поредица от експерименти, в които искаме конкретно да видим как аз разбирам какво впечатление създавам у вас, когато се запознаваме по интернет. Това ще бъдат поредица от експерименти, посветени на тази тема“. Това посочи в „Хоризонт до обед“ киберпсихологът Елена Цанкова.

Category: asked October 4, 2022

1 Answer

0
Мисля, че видеоигрите са доста полезни. Те развиват двигателните умения и много други качества на тийнейджърите и децата. Ако се интересувате не само от игри, но и от печелене на пари в интернет, може би ще се заинтересувате от уебсайта https://igri-rotativki.online/ . Лесно можете да научите много за печеленето на пари, да започнете да печелите и да получите много положителни емоции.